גודל טקסט:

גלידה בצורות

 

רעיון ליום הולדת ולארוח

מתכון גלידה - גלידת פינגווינים

לילד יש יום הולדת? אז קודם נאחל לכם: מזל טוב!. אם החלטתם לערוך מסיבת יום הולדת אצלכם בבית קבלו רעיון מקורי קטן מבית היוצר של coolgift.                                                                                                    

הנה לכם עובדה ידועה: ילדים אוהבים גלידה, ואנחנו ממליצים לתת לילדים את מה שהם אוהבים, במיוחד אם זה יום הולדת. אבל במקרה הזה הרעיון הוא לא סתם עוד מתכון גלידה, אנחנו רוצים שלגלידה שלכם יהיה אופי.     

הכלים הדרושים:

  • תבנית סיליקון להקפאה בצורת פינגווינים או כל תבנית סיליקון אחרת שיש לכם בבית (הגלידה תצא בהתאם לצורת התבנית).
  • סיר.
  • כף לערבוב (רצוי כף מעץ).
  • בלנדר.
  • כוס מדידה או משקל.

 

הערה: מובאים כאן שני מתכונים: גלידה בטעם ריבת חלב, וגלידה בטעם עוגיות אוראוס.       

הרכיבים הבסיסיים דומים ולכן שלבי ההכנה זהים בשני המקרים. כמות הגלידה המתקבלת כאן היא בערך ליטר ולכן כדאי שיהיו לכם שתי תבניות סיליקון מוכנות לשמוש (או לצמצם כמויות אם זה הרבה מדי). בנוסף את הגלידה יש להכין לפחות יום אחד לפני ארוח מסיבת יום ההולדת.

תבנית סיליקון בצורת פינגווינים

גלידה בטעם ריבת חלב

רכיבים:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת להקצפה
  • 250 מ"ל חלב
  • 80 גרם אבקת חלב (ניתן לקנות בחנויות למוצרי אפייה)
  • 50 גרם סוכר
  • 150 גרם ריבת חלב 

גלידה בטעם עוגיות אוראוס

רכיבים:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת להקצפה
  • 250 מ"ל חלב
  • 100 גרם אבקת חלב
  • 80 גרם סוכר
  • 8 עוגיות אוראוס

הכנת גלידה

אופן ההכנה

  1. יוצקים לקערה בבלנדר את השמנת, החלב, ואבקת החלב ומקציפים במהירות נמוכה עד שלא נשארים גושים של אבקת חלב.
  2. לאחר שקיבלנו תערובת חלקה, שופכים אותה לסיר ושמים על הגז.
  3. על אש בינונית שופכים לתערובת גם את הסוכר ואת שאר הרכיבים (ריבת חלב \ עוגיות- אל דאגה הן נמסות גם תכניסו אותן שלמות) ומערבבים באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב של כ- 5 דקות אמור להספיק). חשוב לא להגיע לרתיחה, אם אתם רואים שהתערובת על סף רתיחה הנמיכו את הגז למינימום.
  4. הורידו את הסיר מהגז ותנו לו להתקרר.
  5. לאחר שהסיר התקרר אפשר להכניס אותו למקפיא (או להעביר לקופסא אם יותר נוח). לאחר שעה שהתערובת במקפיא יש להוציא ולערבב אותה, ולהחזיר למקפיא. יש לחזור על פעולה זו כל חצי שעה במשך 3 פעמים נוספות כאשר בפעם האחרונה ,יש להעביר את הגלידה לתבנית סיליקון בצורת פינגווינים או לתבנית בצורה אחרת, ולהשאיר אותה במקפיא לילה שלם.   

 

תבנית סיליקון לגלידה, גלידת פינגווינים

*אלו מביניכם שיש להם מכונת גלידה בבית ידלגו על שלב מספר 5 ולאחר שיוציאו את הגלידה מהמכונה ימזגו אותה מייד לתוך תבנית סיליקון.

שתקומו בבוקר ותפתחו את דלת המקפיא, תגלו שיש לכם פינגווינים טעימים שרק מחכים שהילדים יאכלו אותם.

גלידת פינגווינים – מומלץ בכל מסיבת יום הולדת לילדים.

לרעיונות נוספים לחצו כאן.